Nieuws/Blog   @kanorijnland   Algemeen   KanoPolo   Instagram   Linkedin

Zaterdag, 28 september: Vlakwater: Veluwerally

 Aangepast kanovaren 2019 

Peddelplezier@KanoRijnland, kanovaren voor iedereen met mogelijkheden.

KanoRijnland zegt: ook mensen met een handicap/beperking mogen en kunnen actief of passief, op elk niveau, van de watersport genieten. Een levenslang zorgeloos watersporten voor iedereen, zoals het watersportverbond stelt, juichen we van harte toe.

Als sport benadrukt het kanoƫn de mogelijkheden en vaardigheden van het individu, met het water als de ultieme gelijkmaker . In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht , is kajakken een relatief toegankelijke sport - we hoeven alleen maar hier en daar wat aan te passen!

Van harte welkom bij KanoRijnland voor het aangepast peddelen: Peddelplezier @KanoRijnland, kanovaren voor iedereen met mogelijkheden. Wij hebben de beschikking over enthousiaste vrijwilligers, aangepaste kajaks, een mooie instap-stijger om mensen van alle niveaus de kans te bieden om veilig kennis te maken met mooie peddelsport activiteiten.

Improviseren. Aanpassen . Overwinnen. PeddelPlezier!

  Doe mee !  

Tijdens de volgende datums staat er een heel team aan vrijwilligers voor jouw klaar om er een leuke dag van te maken als het weer het toelaat.


Datum
Tijd
Leiding
Aanmelden
04-05-2019
10 uur
-
08-06-2019
14 uur
-
20-07-2019
10 uur
-
03-08-2019
14 uur
-
14-09-2019
10 uur
-  Er op uit!  

25-05-2019
4 personen
Gemiddeld 12 graden / Wind 2 Bft.
Lekker en goed kanoweer dus om er gezellig op uit te gaan / adhd
22-06-2019
2 personen
s'morgens
Lekker en goed kanoweer dus om er gezellig op uit te gaan / adhd
22-06-2019
1 persoon
s'middags
Lekker en goed kanoweer dus om er gezellig op uit te gaan / dwarsleasy  Aanvragen  

Stuur een email naar Kano Rijnland via peddelplezier@kanorijnland.nl
met in de aanhef
'PeddelPlezier 2019 aanvraag , naam + dag'


Peddelplezier poster
  Verlangens van de PeddelPlezier-crew:  

De deelnemers kunnen zich met onze reddingsvesten zelf in het water overeind houden; we zijn goede redders en omslaan kan gebeuren. En dat betekent dat je even in het water ligt voordat we bij je zijn en kunnen terugbrengen op de steiger. Vertrouwd zijn met in het water liggen met alleen het hoofd boven water is fijn.

Op 1 dag ontvangen we graag mensen uit eenzelfde doelgroep, mensen met eenzelfde soort beperking. Om de clinic 100% veilig en vrolijk te laten verlopen.

De deelnemers komen met eigen vervoer en begeleiders; slechtziend of slechthorend zijn, lichamelijk of geestelijk beperkt zijn vragen vaak om specifieke vaardigheden die we niet zelf in huis hebben. En dan is het fijn en veilig voor ons en voor de deelnemers om gebruik te maken van de professionele of ervaren eigen begeleiders, vrienden of familieleden.

Als je na de clinic wilt blijven lunchen, dat kan in overleg en wij bieden je graag koffie en thee aan.

Voor optimaal plezier en veiligheid werken we met 1 op 1 begeleiding op het water en 1 crewlid op de steiger per deelnemer of groep. Dat betekent dat we niet altijd alle aanvragen kunnen honoreren. En dat aanwezigheid van eigen begeleiders van harte welkom is.

Beperkingen van onze locatie:
Rolstoelen kunnen via de brug op de steiger komen. Het is alleen nog niet mogelijk om het clubgebouw in te komen vanwege de trap binnen. Voor eventueel toiletbezoek zijn we welkom bij de schaatsbaan, waar een invalidetoilet is.


  Lidmaatschap van de vereniging  

Lidmaatschap is nog niet mogelijk in 2019. We hopen dat u hiervoor begrip heeft. We werken immers met vrijwilligers. Als u ideeƫn heeft hoe dit knelpunt opgelost kan worden, voel u vrij om dit met ons te bespreken. Zelf zullen we nagaan hoe we dit in de toekomst wel mogelijk kunnen maken.


  Kosten  

We bieden de clinics door slechts een kleine bijdrage te vragen van ā‚¬ 5,- per deelnemer omdat we er zelf ook zoveel plezier aan beleven en aangepast varen mogelijk willen maken. En we accepteren donaties in dank in onze PeddelPlezier- spaarvarken. Hiermee kunnen we onze voorraad aangepast spelmateriaal uitbreiden en vervangen en onderhoud laten uitvoeren zodat alles optimaal veilig blijft verlopen. Via de gemeente en de WMO kunt u misschien zelf de extra kosten voor vervoer en sportrolstoelen aanvragen.


  Uitwisseling met andere verenigingen.  

Wij streven naar uitwisseling met andere verenigingen in de regio, zodat iedereen komt te weten wat er allemaal mogelijk is. En om van en met elkaar te leren.


  Faciliteiten | aangepast varen.  

De vereniging beschikt over een modern aangepaste steiger. Deze speciaal ontwikkelde steiger maakt het in en uitstappen uit een kajak comfortabel en veilig. Deze steiger maakt het mogelijk om zonder al te veel moeite ook personen vanuit een rolstoel op een simpele wijze in een kano te plaatsen.Zwem ondersteunende hulpmiddelen zoals redding- en zwemvesten heeft de vereniging in bruikleen en zijn verplicht tijdens alle activiteiten.

De kajaks waarmee gevaren wordt zijn tevens voorzien van extra Comfort en veiligheid attributen. Hierbij kunt u denken aan een comfortabele zitting, aangepaste rug steun of een extra stabilisator aan de zijkanten van de kajak.
 


  Training  

Ondanks het vele plezier wat voorop staat binnen de kanoverreniging nemen wij het aangepast varen ook serieus. Daarom moet er ook getraind worden, om op deze manier een zo goed mogelijke begeleiding op het water te kunnen bieden.

Dit doen we o.a. door geregeld verschillende senario's te oefenen die toepassing kan hebben op het aangepast varen.  Nieuws  


(22-08-2017) Veiligheid boven alles !

De twee pontons zijn voorzien van een anti-afrij beveiliging. Hier door kunnen rolstoelers veilig van kant naar kant rijden.
(28-03-2017) Sponsor met dank aan de Lions

Super trots op team Rijnland D. Door nieuwe kanoƫrs te begeleiden en het feit dat LKV Rijnland zich inzet om minder valide mensen ook te laten sporten, heeft de Lions club Leiderdorp deze cheque met een schitterend bedrag geschonken. Wij zijn er erg blij mee en zullen hiervoor de nodige zwemvesten van aanschaffen.

  Foto's  


   

PeddelPlezier

Aangepast varen bij Kano Rijnland is mede mogelijk gemaakt door Logo Fonds Gehandicapten Inloggen