Nieuws/Blog  @kanorijnland  Algemeen  KanoPolo  Instagram  Linkedin  YouTube

Zondag, 17 maart: Grootwater: Oosterschelde

 Aangepast kanovaren 2024 

Kanovaren voor iedereen met mogelijkheden

Wij bieden mensen met een handicap/beperking de gelegenheid clinics bij ons te volgen om van onze mooie sport te proeven en te genieten. Met vaak wat kleine aanpassingen aan het materiaal kan ons team jou een zorgeloze kano-ervaring aanbieden.

Aanvraag
Meedoen, individueel of als groep?
Stuur je aanvraag per e-mail naar av@kanorijnland.nl. Op basis van een intake worden jouw/jullie wensen, mogelijkheden en onmogelijkheden doorgenomen en kunnen wij een op maat gesneden clinic aanbieden.







Faciliteiten

Ons team van enthousiaste vrijwilligers heeft moderne faciliteiten ter beschikking om iedereen de kans te bieden veilig kennis te maken met de kanosport. Wij beschikken over een moderne aangepaste steiger. Deze speciaal ontwikkelde steiger maakt het in- en uit- een kajak stappen comfortabel en veilig. Met behulp van de steiger kunnen wij zonder al te veel moeite deelnemers vanuit een rolstoel in een kajak plaatsen. De kajaks zijn aangepast op veiligheid en comfort; aangepaste ondersteuning van de rug, comfortabele zitting en mogelijkheid tot het plaatsen van een extra stabilisator. Generieke zwemondersteunende hulpmiddelen, zoals reddings- en zwemvesten zijn beschikbaar. Het gebruik hiervan is verplicht tijdens de clinics.

Kosten
We bieden de clinics aan voor slechts een kleine bijdrage van ‚ā¨ 5,- per deelnemer. De bijdrage wordt gebruikt voor aanvulling van ons aangepaste spelmateriaal en voor het plegen van onderhoud aan het materiaal.

Wat je verder nog moet weten

 • De groep G/LG-sporters is niet homogeen. Iedereen met een beperking wordt op maat ondersteund. We proberen de clinics te clusteren naar soortgelijke (on)mogelijkheden;
 • Wij regelen geen vervoer van deelnemers en verrichten geen (ondersteuning bij) persoonlijke verzorging (ADL-zorg);
 • Professionele of ervaren eigen begeleiders, familieleden of vrienden zijn van harte welkom. We maken graag gebruik van hun expertise;
 • Ons clubgebouw is nog niet rolstoeltoegankelijk. Voor eventueel toiletbezoek zijn we welkom bij de naastgelegen schaatsbaan;
 • Wij beschikken niet over tilondersteuning. De begeleiders zijn niet geschoold om personen te tillen;
 • Het is voor G/LG-sporters (nog) niet mogelijk om lid te worden van onze vereniging;
 • In overleg kan je voor of na een clinic een eigen lunch gebruiken. Wij bieden je graag koffie en thee aan.

Kano Rijnland
Kano Rijnland heeft als doel het bevorderen en faciliteren van de kanosport in de breedste zin van het woord. De vereniging heeft de overtuiging dat iedereen moet kunnen genieten van de kanosport. Zij is van mening dat zij een maatschappelijke verantwoordelijkheid heeft om toegankelijk te zijn voor iedereen van 12 jaar en ouder die deze sport wil beoefenen, dus ook voor mensen in de samenleving die ondersteuning nodig hebben om hieraan te kunnen deelnemen.

Team Aangepast varen

Binnen de vereniging heeft de commissie Aangepast Varen (kortweg AV) de taak mensen met een beperking te ondersteunen in het beoefenen van de kanosport.

AV stimuleert en faciliteert kano√ęn, bewegen en meebeleven voor G/LG-sporters door het aanbieden van kanoclinics. Het uitgangspunt bij deze activiteiten is het focussen op mogelijkheden en niet op beperkingen; het hen zelf laten ontdekken van hun mogelijkheden, zelfstandigheid en zelfredzaamheid.

Het team bestaat uit goed getrainde vrijwilligers die, in een veilige en verantwoorde setting, een optimale begeleiding op het water kunnen bieden.

 Inloggen