Zondag, 21 april: Grootwater: Oosterschelde

Terug in de hoofdklasse van het Nederlandse Kanopolo!

Het is ons gelukt !!!

We zijn terug in de hoofdklasse van het Nederlandse Kanopolo!

Het Nederlands Kampioenschap bestond dit jaar uit 3 weekenden, na de eerste 2 weekenden zeer succesvol te hebben afgesloten konden we met een goed gevoel het laatste weekend beginnen. Na de eerste 2 weekenden stonden we 8 punten los van de nummer 2 en was de titel eigenlijk al binnen.

Het toneel van het finaleweekend van het NK was dit keer in Helmond. Het doel voor team A dit weekend was de titel met ongeslagen status binnen halen. We hadden nog 6 wedstrijden te spelen en dat betekende dus dat we volle bak iedere pot in moesten gaan. De eerste wedstrijd tegen Odysseus B werd gewonnen met grote cijfers, ook de tweede tegen KVSO en derde tegen Zeewitoe werden met gemak gewonnen. Weinig tegen en veel voor was de conclusie na dag 1 van het finaleweekend.

Na een mooie avond in het centrum met de aanwezige teams van Rijnland zijn we op tijd ons bedje in gekropen om de volgende morgen weer fris en fruitig aan de start te staan voor de wedstrijd tegen Venlo B. Echter waren we niet geheel fris en fruitig bij de start! We spelen deze wedstrijd gelijk. Dit was niet de planning en vormde die dag een kleine smet op het aanstaande kampioenschap. Na een 2:0 voorsprong in een pot die gewonnen moest worden gezien de verhoudingen in het klassement is het zonde. We waren nu wakker geschud en met een kleine hoeveelheid wraakgevoelens hebben we de overige potten binnen gesleept met de winst en wederom met veel punten voor en weinig tegen.

Na de laatste wedstrijd was het een feit! Rijnland is na een afwezigheid van 1 jaar weer terug in de Hoofdklasse!!! Op naar mooie ervaringen en overwinningen op het hoogste toneel. We hebben er zin in!

Fijne winter en tot volgend seizoen.

Team A

Door: Tjerk Webbers

Verslag: Veurne 2011

Rijnland begon het toernooi tegen Montigny met een winst van 5-1. Hier was er een wedstrijd tegen KNRS 2 op het programma en deze hadden zich waarschijnlijk iets te hoog ingeschreven. Ze werden verslagen met 22-0. De laatste wedstrijd in de poule was tegen Mokka. Deze werd in de laatste 10 seconden in het voordeel van Rijnland beslist met een 8-7. Als groepswinner was er nog één wedstrijd op de zaterdag en deze werd gespeeld tegen Wkaffee, het tweede van het organisseerde vereniging. Dit ging niet van een leie dakje, in de rust was het 2-2 maar uiteindelijk de winst toch voor Rijnland 5-2. Op zondag kwamen we Odysseus C tegen in de halve finale, het werd 8-2 voor Rijnland. In de Finale was Mokka weer de tegenstander. We waren gewaarschuwd door zaterdag. Dit keer kwamen wij als eerste op voorsprong en ook op 2-0 door een mooie doelpunt van Folkert. Maar als snel vonden ze weer aansluiting tot 2-1 en nog voor rust werd het weer 2-2. In de tweede helft was het voordeel voor Rijnland en wisten uiteindelijk te winnen met 6-2 door doelpunten van Alex en Lucas.

Kris

Verslag: Amsterdam Open Canoepolo Tournament

Toernooi bij Michiel de Ruijter te Uithoorn

Afgelopen weekend was het een druk weekend voor de kanopoloërs van Rijnland. Alle teams hadden dit weekend een toernooi te spelen. Het tweede team, jeugd team en senioren team vertrokken zaterdag ochtend naar Zoetermeer voor het Kayakfestival. Het eerste team vertrok diezelfde ochtend richting Uithoorn voor het Amsterdam Open Canoepolo Tournament.

Toen we bezig waren met het opladen van onze kano's op de auto, kwamen we erachter dat we nog iemand miste. De zesde speler werd gebeld, en bleek nog in zijn bed te liggen! Maar gelukkig waren we met twee auto's en vertrok een auto alvast om hem op te halen, terwijl de overige teamleden de rest van de spullen pakte en daarna ook konden vertrekken. Ondanks dit kwam iedereen op tijd aan in Uithoorn.

De eerste wedstrijd begon om half 10 tegen het thuis spelende MdR C. Het tempo van de wedstrijd lag erg laag, toch eindigde de wedstrijd in een 3-0 stand in het voordeel van Rijnland. Hierna speelden we een wedstrijd tegen het Schotse team Scotia, deze werd ook gewonnen met 6-1. De laatste wedstrijd van de zaterdag middag werd goed afgesloten met een 5-2 overwinning op het Nederlandse Groningen B. Na deze 3 wedstrijden waren we poulewinnaar, en vertrokken we weer richting Leiderdorp.

Zondag ochtend moesten we een uur eerder spelen dan de zaterdag, half 9. Gelukkig hoefde we niet alle kano's weer op te laden, want die lagen nog in Uithoorn. De eerste wedstrijd speelden we tegen ACC Hamburg B, uit Duitsland. Het leek een zware wedstrijd te worden, maar we kwamen goed in ons spel en wonnen met 7-2. De tweede wedstrijd van de zondag ging net zo goed en wonnen we met 8-2 van de Zwetplassers uit Wormer. Door deze twee overwinningen kwamen we in de halve finale te staan.

Deze speelden we tegen Groningen B, die we zaterdag al hadden verslagen. Dit keer was het niet veel moeilijker en wonnen we zelfs met 7-1. Dit betekende dat we de finale gingen spelen! Jammer was, dat we om half 1 klaar waren met de halve finale en dat de finale pas om half 5 gespeeld zou worden. Niemand wist zo goed wat die al die tijd moest gaan doen, veel lagen er een beetje te hangen en te slapen op de banken in het clubgebouw. Later bleek, dat dit geen positieve invloed had voor de opkomende finale. Ondertussen was die middag de wind opgestoken en met windkracht 4 stonden er stevige wind en golven over het speelveld. Uiteraard werd er gewoon door gespeeld en begon de finale tegen het Duitse Hannover. De wedstrijd begon, het tempo lag laag en met wind mee kwamen we op een 2-0 voorsprong. Na de rust hadden we wind tegen en kwamen we niet goed in ons eigen spel, de Duitsers maakte hier goed gebruik van en wonnen zo met 3-2. Hierdoor eindigde we helaas als tweede in de eerste klasse.

Nadat de finale van de hoofdklasse afgelopen was, waar MdR A in de tweede helft van de verlenging net verloor van het Duitse WSF Liblar, was de prijsuitreiking. Het Amsterdam Open Canoepolo Tournament van 2011 was ten einde gekomen. Na de kano's weer op de auto geladen waren, vertrokken we weer naar Leiderdorp.

Lucas Reijnders

Verslag: Charleroi 2011

Een international toernooi in België, en wat een weersvoorspellingen!

Op vrijdag zijn Ivo en Folkert vertrokken naar Charleroi, dit ligt in het Franse deel van België maar na een uurtje of twee waren we al op de plaats van bestemming. Daar aangekomen bleek het nog tamelijk rustig te zijn waardoor we een mooie plaats voor de tent en auto konden confisceren. Ook was de rest van het team, met aanhang zelfs, al aanwezig. Een lekker vuurtje in de barbecue zorgde voor een goede sfeer, en met een biertje erbij was het helemaal compleet. Rond een uurtje of twaalf zocht iedereen zijn comfortabele bedje op in een heerlijke tent op, waar iedereen heerlijk in dromeland belandde.

De volgende dag hoefden we pas om half twaalf te spelen! Dus dat was uitslapen geblazen, behalve dat de zon ons als vroeg uit de tent brandde. Ook moesten we jureren om half negen, waar we rustig konden wakker worden met een lekker bakje koffie. Toen was het tijd om aan de bak te gaan, de eerste wedstrijd na een flinke tijd niet met elkaar gespeeld te hebben. Dit was te merken, en we zijn door een < 21 net verslagen. De tweede wedstrijd ging al stukken beter, en hebben we nog gewonnen ook!

Om vier uur was de derde wedstrijd, tegen een Deens team. De Denen speelden hard en trokken zich weinig aan van alle regels die gelden. Hiervoor is natuurlijk een scheidsrechter aanwezig, maar omdat dit een jong persoon was durfde hij eigenlijk nergens voor te fluiten. Hierdoor werden we helemaal uit ons spel gehaald, en hebben we de wedstrijd uiteindelijk dik verloren.

De laatste wedstrijd van de dag, om zes uur, was een leuke wedstrijd tegen een Nederlands team. Deze wedstrijd bleef de hele tijd spannend, maar aan het einde wisten we het verschil te maken en is er met 4 - 3 gewonnen.

Hierna was het etenstijd en nadat iedereen had gedouched zijn we naar Charleroi vertrokken. Dit bleek een wat oudere stad, met veel graffiti en allochtonen erin. Hier hebben we een pizzeria opgezocht en zijn we een rondje over de kermis gelopen.

De volgende ochtend mochten we alweer vroeg aan de bak, om half negen de eerste wedstrijd. Met ons uitgeslapen hoofd waren we niet heel erg scherp, deze wedstrijd hebben we dus helaas niet gewonnen.

Na even kort wat gegeten te hebben was het om tien uur alweer tijd voor de volgende wedstrijd die we gewonnen hebben! Dit was om half elf afgelopen, en om elf uur was de laatste wedstrijd alweer. Onze tegenstanders waren grote, wat oudere typische Engelsen. Deze wisten dus ook wel wat hard spelen was, en de juryleden waren dezelfde als de derde wedstrijd van zaterdag. Het ging redelijk gelijk op, en in de rust stond het 2 -2. Helaas was de jury niet met de wedstrijd bezig en hebben ze een doelpunt niet opgeschreven. Na kort overleg met de scheidsrechter en de tegenpartij, bleek dat niemand toe wou geven dat het gelijk stond. Omdat het de laatste wedstrijd van het toernooi was en we wilden laten zien dat we het echt niet eens zijn met de manier van spelen en vooral jureren, hebben we de wedstrijd vroegtijdig verlaten.

Toen waren we alweer klaar, was het toernooi afgelopen om 12.00. Dus rustig de spullen ingepakt en zijn we rond een uur of twee aan de terugreis begonnen. Dit ging voorspoedig, na het terugleggen van de boten kon iedereen richting huis vertrekken en Moederdag vieren!

Verslag: KanoRijnland op Dreef in Helmond

Afgelopen weekend was in Helmond het eerste toernooi van het kanopolo seizoen. En hier was KanoRijnland vertegenwoordigd door hun eerste team. Ze gingen met 6 man de strijd aan met 20 teams uit Duitsland, Belgie en Nederland in de eerste klasse.

De eerste wedstrijd van de poule verliep niet zo soepel. Bij de rust keken ze tegen een 2 - 1 achterstand aan. Bij de rust wat dus de tactiek aangepast en met succes. Hier was het team uit Wormer niet tegen bestand. Eindstand van 8 - 3 in het voordeel van Rijnland.

Twee uur later volgende een duits team uit Duisburg. Ook hier liet Rijnland zich verrassen en kwam al snel op 2 - 0 achterstand maar wist dit voor rust al wel weer te herstellen en uiteindelijk ook winnend af te sluiten met 5 - 4. De laatste twee wedstrijden van die dag waren iets makkelijker en werden dan ook gewonnen met 5 - 0 (MKSF uit duitsland) en 7 - 2 (IRWV Ieper 2, gedeelte van de Belgische jeugdselectie).

Op zondag volgende de kwartfinales en tegen Liblar 2. Na een overtreding moest één van de Duitsers 2 minuten het veld verlaten en hadden ze een penalty tegen. Hierbij deden ze een rare actie en kwam de vijfde man weer het veld in wat niet mocht. Hierdoor kreeg er nog iemand een gele kaart en waren ze nog maar met de drieen voor de komende twee minuten. Hier wist Rijnland handig gebruik van te maken door ze onderdruk te zetten en tot twee keer toe de bal wisten te veroveren en te scoren. De eindstand 6 - 3 in het voordeel van Rijnland.

In de halve finale was het Belgische Mokka de tegenstander. Ze maakten het Rijnland erg lastig. De spelers Alex van der Tuijn en Lucas Reijnders hadden het er ook maar erg moeilijk mee om te scoren. Maar het uiteindelijk wisten ze te scoren en was de tegenstander gebroken en gingen Rijnland door naar de finale na een uitslag van 3 - 1.

In de finale waren de ook het Duitse team TUG Warfleth B aangekomen. En onder een mooi zonnetje werd aan het eind van de zondag de finale gespeeld. De verdediging van Rijnland lag als een blok en de duitsers kwamen er niet door heen. Rijnland veroverde de bal en counterde en wisten zo de eindstand in hun voordeel te beslissen 4 - 1. En waren hiermee de winners geworden in de eerste klasse. De heren selectie van Duitsland wisten de in de hoofdklasse te winnen en Keistad C waren de winners in de tweede klasse.

Er ligt een mooie beker in de bekerkast.

Last modified on: 02 Apr 2024 04:07:45.