Nieuws/Blog   @kanorijnland   Algemeen   KanoPolo   Instagram   Linkedin   YouTube

Zaterdag, 1 juli: Grootwater: Kennismakingstocht Grevelingen

 Jeugd 

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst! Dit geldt zeker voor het kanovaren. Kano Rijnland heeft een gezellige groep jeugdleden die fanatiek kanopolo speelt. Wil je weten hoe kanopolo eruit ziet? Check deze link: https://www.kanopolo.nl

Je kan lid worden van de vereniging vanaf 10 jaar. Je moet natuurlijk in het bezit zijn van zwemdiploma's en niet bang zijn voor water en een bal. Het makkelijkste is als je je aanmeldt voor de sportkennismakingscursus. Dan leer je in 6 lessen de eerste basistechnieken en kan je tegen een gereduceerd tarief lid worden. Vaak organiseren we in de winter een middag in het zwembad. (Dit jaar 7 maart 2021, zie de zwembad pagina op deze site. Daar kan je makkelijk en warm in een poloboot stappen en kijken of het je leuk vindt.

Mocht je een keer willen komen kennismaken dan is dit altijd mogelijk, je bent van harte welkom! Stuur een mail naar Kanopolo@kanorijnland.nl dan houden we rekening met je komst. Zij kunnen je ook meer informatie geven over de sportkennismakingsbijeenkomsten. Het jeugdteam traint op vrijdagavond van 19.00-21.00 onder begeleiding van een zeer enthousiaste trainer.

Op dit moment biedt Kano Rijnland geen mogelijkheid voor het vlakwatervaren voor jeugd leden of een combinatie van ouder/kindvaren.

 Een veilige vereniging! 

Kano Rijnland vindt het belangrijk om een vereniging te zijn waar iedereen zich veilig voelt. Alle begeleiders die met de jeugd te maken hebben zijn in het bezit van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) Daarnaast hebben we op de vereniging een aanspreekpersoon en een vertrouwenspersoon waar je altijd terecht kan met vragen, opmerkingen over situaties waar je je onprettig bij voelt. Blijf niet met je verhaal zitten maar deel het!

Alle begeleiders van jeugdleden houden zich aan de gedragsregels die door de NOCNSF zijn opgesteld.:
https://www.nocnsf.nl/grensoverschrijdend-gedrag/gedragsregels-seksuele-intimidatie

Wanneer ga je naar de aanspreekpersoon/vertrouwenspersoon?

Als je wilt praten over de manier van omgaan met elkaar wat betreft:

Als je een situatie hebt waarvan je vindt dat je die liever niet met de aanspreekpersoon kan delen, dan kan je naar de interne vertrouwenspersoon.

Hij/zij zal je adviseren welke weg er bewandeld kan worden om je probleem op te lossen.

De vertrouwenscontactpersoon heeft de mogelijkheid om in ernstige of ingewikkelde zaken met speciaal daartoe aangestelde functionarissen van NOC-NSF te overleggen.

Hij/zij doet zelf geen inhoudelijk onderzoek.

Als je behoefte hebt aan een vertrouwenspersoon die jou met raad en daad bijstaat, dan word je doorverwezen naar de vertrouwenspersoon van NOC-NSF.

De afspraak is dat de het bestuur inlicht wordt over elke ingediende klacht. Dit gebeurt anoniem. Alleen dan kan de vereniging passende maatregelen nemen.

Eénmaal per jaar overlegt het bestuur met de aanspreekpersonen/vertrouwenspersoon over de ALGEMENE ervaringen met de omgangsnormen binnen de vereniging en over eventueel te nemen preventieve maatregelen.

Wie zijn deze personen?

De aanspreekpersoon is betrokken bij de jeugd en bekend met de jeugd. Dit is Karin Plugge (0640248067). Natuurlijk ben je vrij om contact op te nemen met de vertrouwenspersoon, namelijk Jaqcueline Maillé (071-5171830). Zij staat wat verder bij de jeugdleden vandaan, dit kan prettig zijn. Je bent vrij om een keuze te maken bij wie je verhaal wilt doen.

Als je liever contact wil met een externe vertrouwenspersoon kun je ook terecht bij de NOC*NSF-hulplijn met vragen, twijfels of om je verhaal te vertellen.

Deze hulplijn is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en op zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur. Het nummer is: 0900-2025590 (10 cent per minuut).


Last modified on: 29 Sep 2020 09:08:50.

 Inloggen